Atat Smithfield cat si Campofrio detin operatiuni pe piata romaneasca.

Pachetul de 50% din actiunile Campofrio ar costa Smithfield 500 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al grupului.

Achizitia trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, inclusiv obtinerea acordului autoritatilor bursiere si pentru concurenta din Spania.

Smithfield ar putea asigura suma necesara pentru achizitie din fonduri proprii si finantari de pe piata de capital.

Citeste si:

Grupul Smithfield, cel mai mare procesator si crescator de porcine din lume, a inregistrat o crestere de 73%, la 8,5 milioane de dolari, a profitului operational din Romania in primele noua luni ale anului fiscal 2011, incheiate in ianuarie. Vanzarile Smithfield in Romania au crescut de la 141,3 milioane de dolari in perioada mai 2009 - ianuarie 2010 la 147,2 milioane de dolari in intervalul similar din 2010 - 2011.

Smithfield a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a achizitionat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.

Operatiunile din Romania ale Campofrio au fost incluse, anul trecut, intr-un joint-venture alaturi de Caroli Foods Group. Noul grup a preluat numele Caroli Foods Group. Campofrio a anuntat, anul trecut, ca a acceptat sa plateasca 12,3 milioane de euro, pe langa cedarea actiunilor subsidiarei romanesti Tabco Campofrio, pentru a detine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creata prin fuzionarea operatiunilor din Romania ale companiei si ale Caroli.