Directorii a zece mari companii americane au obtinut anul trecut din vanzarea de actiuni ale acestora peste 6,5 miliarde dolari, clasamentul fiind condus de directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, cu doua miliarde dolari, informeaza Mediafax.
Ballmer a vandut 75 de milioane de actiuni Microsoft, prin intermediul a zece operatiuni care au avut loc in noiembrie, potrivit unei analize a companiei de cercetare a pietei Equilar.

Pe locul al doilea se afla directorul general al Oracle, Larry Ellison, care a obtinut 1,4 miliarde de dolari pentru 51 de milioane de actiuni Oracle si 360.000 de titluri Leapfrog, vandute in perioada septembrie-decembrie.

Ralph Lauren, seful companiei de articole vestimentare de lux Polo Ralph Lauren, a vandut anul trecut 10,9 milioane de actiuni, in valoare de 860,3 milioane de dolari, si a ocupat astfel pozitia a treia.

Directorul general al companiei de comert online Amazon.com, plasat pe locul patru, a vandut sase milioane de actiuni, in intervalul februarie-noiembrie, pentru 793 milioane de dolari.
Pe urmatoarele doua pozitii se afla doi co-fondatori ai Google, Larry Page si Sergey Brin, care au vandut fiecare cate 916.674 actiuni ale companiei, in perioada februarie-decembrie 2010, pentru care au obtinut 493 milioane dolari, respectiv 481,2 milioane de dolari.

Clasamentul este incheiat de Dennis Wilson, presedintele producatorului de articole sportive Lululemon Athletica, care a obtinut 57,3 milioane de dolari din vanzarea a 1,3 milioane de actiuni in perioada ianuarie-octombrie.

Topul este dominat de companii din sectorul IT, dar mai include producatori de articole vestimentare de lux, un dezvoltator de hoteluri de lux si cazinouri si un furnizor de servicii medicale si farmaceutice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri