Remuneratia se bazeaza pe formula de compensatie a Securities and Exchange Commission, autoritatea americana care reglementeaza pietele de capital, potrivit raportului JPMorgan, informeaza Mediafax.

Dimon a inregistrat un castig si mai mare in privinta banilor si actiunilor primite in timpul anului trecut. Salariile, bonusurile, actiunile si drepturile preferentiale obtinute in anii anteriori dar exercitate sau incasate in 2010 valoreaza circa 42 milioane de dolari.

Spre comparatie, venitul mediu al unei familii americane a fost in 2009 de numai 49.777 de dolari.

Pachetele salariale mari obtinute de bancheri au intrat in atentia investitorilor odata cu criza financiara globala. Intre timp, criticile dure au disparut, insa remuneratia bancherilor ramane o problema sensibila, in special in cazul bancilor care au fost salvate cu bani publici.

Citeste si:

Multi analisti considera ca JPMorgan este cea mai "sanatoasa" dintre marile banci comerciale americane.

Banca a obtinut ajutoare de stat de 25 miliarde de dolari, care au fost restituite rapid sub indrumarea lui Dimon.

JPMorgan este totodata prima banca americana care a ridicat dividendele dupa cea de-a doua runda de teste de stres derulate de Federal Reserve.

Pe de alta parte, Dimon a criticat reformele in reglementare introduse de administratia Obama, sustinand ca ar putea afecta cresterea economica.