Ministrii Finantelor din zona euro au transmis Portugaliei ca va trebui sa implementeze noi reforme economice, mai profunde decat cele propuse de guvernul demisionar, daca doreste sa obtina sprijin financiar de la UE si FMI, transmite Reuters.
Portugalia a cerut sprijin financiar de la UE si FMI, cedand sub presiunile intense de pe pietele financiare si din partea partenerilor europeni. Anul trecut, Grecia si Irlanda au fost nevoite si ele sa semneze acorduri cu FMI si UE, informeaza Mediafax.

Ministrii Finantelor din cele 17 state ale zonei euro s-au reunit vineri la Budapesta pentru a discuta despre criza datoriilor de stat, situatia Portugaliei fiind in centrul atentiei.

"Pachetul trebuie sa fie foarte strict, pentru ca altfel nu se justifica garantarea vreunui credit. Pachetul trebuie sa fie mai dur si mai complet decat cel respins de parlament", a declarat ministrul finlandez al Finantelor, Hyrki Katainen.

Ministrul Francez al economiei, Christine Lagarde, a afirmat ca se asteapta ca Portugalia sa propuna masuri concrete care sa readuca increderea in cea mai putin competitiva economie din zona euro.

Premierul portughez Jose Socrates a demisionat luna trecuta, dupa ce parlamentul a respins o noua runda de masuri de austeritate menite sa reduca deficitul bugetar. Presedintele a dizolvat ulterior parlamentul, iar alegerile anticipate vor avea loc pe 5 iunie. Cabinetul condus de Socrates va asigura interimatul pana la aceasta data.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri