"Exista inca probleme in sectorul bancar german, in unele cazuri fiind nevoie de recapitalizare si stabilizare", a afirmat Strauss-Kahn, subliniind ca problema este prezenta si in alte state europene, potrivit Mediafax.

Afirmatiile amplifica presiunile ca Germania sa-si consolideze bancile publice regionale, denumite Landesbanken, in conditiile in care doua dintre ele, Helaba si NordLB, risca sa nu treaca testele de rezistenta rulate la nivelul Uniunii Europene, noteaza publicatia germana.
In doi ani de criza financiara, patru din cele opt banci regionale au inghitit peste 20 de miliarde de euro ca ajutor de la stat.

Strauss-Kahn a avertizat, de asemenea, ca Europa risca sa plateasca scump daca intarzie rezolvarea problemelor sectorului bancar.
"Previziunile noastre pentru Europa sunt asa de slabe deoarece sectorul bancar nu este vindecat", a spus el.

Citeste si:

Oficialul FMI considera ca noul sistem de reglementare a sistemului bancar, Basel III, care va intra in vigoare in 2015, este prea indulgent.

Strauss-Kahn apreciaza, totodata, ca sectorul fondurilor speculative si cel al investitiilor de capital ar trebui reglementate, de asemenea, deoarece sunt la fel de importante ca sistemul bancar.