Rata somajului din Bulgaria va atinge niveluri de peste 10% pana la sfarsitul anului, fata de 9,5% in luna martie, potrivit estimarii unei organizatii nonguvernamentale de analiza economica, preluata de Novinite.

Estimarea apartine Agentiei pentru Analiza Economica si Prognoza, un ONG creat dupa desfiintarea institutiei de stat cu acelasi nume de catre guvern, anul trecut. In ianuarie si februarie, rata somajului s-a situat la aproape 9,8%, potrivit ministerului Muncii.

Analistii organizatiei estimeaza, de asemenea, ca economia va creste cu 3,8% in acest an si cu 4,7% in 2012, anunta Mediafax.

Presedintele ONG-ului apreciaza ca economia ar putea fi afectata de volumul mare de credite neperformante din sistemul bancar si de o eventuala crestere a cheltuielilor peste limita stabilita in buget, in urma presiunilor politice populiste.

Agentia anticipeaza, totodata, incetinirea exporturilor si majorarea importurilor si prognozeaza ca situatia de pe piata muncii se va imbunatati in 2012, ceea ce va duce la cresterea cererii si consumulu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul domeniilor "atacate" de strainii care muncesc in Romania