Ucraina a convins Rusia sa discute revizuirea formulei de calcul al pretului gazelor care, in prezent, este corelat de cotatia petrolului aflata in crestere continua, a declarat, miercuri, premierul ucrainean Mikola Azarov, dupa o intalnire cu omologul sau rus Vladimir Putin, transmite RIA Novosti.
"Principalul rezultat pozitiv al discutiilor cu premierul rus este promisiunea ca va cere vicepremierului Secin sa discute validitatea formulei de calcul al pretului gazelor destinate Ucrainei, in timpul unei vizite la Kiev din 19 aprilie", a afirmat Azarov intr-o sedinta de guvern, citat de Mediafax.

Compania energetica ucraineana Naftogas anticipeaza ca pretul gazelor rusesti va urca la 280 dolari pentru o mie de metri cubi, in trimestrul al doilea.

Actualul acord a fost incheiat in 2009 de fostul premier Iulia Timosenko.

La inceputul acestei saptamani, procuratura ucraineana a deschis un dosar penal impotriva lui Timosenko pentru abuz de putere la semnarea contractului. Guvernul presedintelui Viktor Ianukovici a cerut de mult timp Rusiei sa revizuiasca formula pretului gazelor, dar pana in prezent nu a avut succes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri