Preturile mondiale ale alimentelor sunt aproape de nivelul maxim atins in 2008 si alimenteaza inflatia in tarile cu venituri reduse, situatie care va duce la agravarea saraciei, potrivit Bancii Mondiale (BM), relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Indicele preturilor alimentelor calculat de Banca Mondiala pentru primul trimestru este cu 36% peste cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Preturile porurmbului, graului si soiei sunt semnificativ mai mari, dar cel al orezului a ramas stabil.

La nivel mondial, sunt necesare noi eforturi pentru furnizarea de alimente catre cei vulnerabili, a declarat, joi, presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick.

"In loc de controlarea preturilor, atentia ar trebui concentrata pe sustinerea categoriilor defavorizate", a afirmat Zoellick intr-un interviu la televiziunea Bloomberg.

Scumpirea alimentelor a contribuit la revoltele din nordul Africii si Orientul Mijlociu si alimenteaza inflatia, determinand bancile centrale sa ia in discutie masuri de majorare a dobanzilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri