Rezultatele bancii au fost sprijinite de scaderea costurilor de credit, castigurile din investitii de capital si veniturile mai mari obtinute din comisioane de asset management si investment banking, se arata intr-un comunicat al BofA.

Profitul a fost insa afectat de cresterea costurilor pe segmentul creditelor ipotecare, dar si a cheltuielilor cu diverse litigii. Totodata, veniturile mai reduse din vanzari si trading fata de nivelurile record din primul trimestru al anului trecut au impins in jos profitul.

"Cresterea puternica a balantei depozitelor si contributiile pozitive de la cinci dintre cele sase divizii reflecta imbunatatirea stabila a economiei in general (...) Am beneficiat de asemenea de o mai buna calitate a creditelor. Desi este inca fragila, economia se vindeca. Vedem cresterea cheltuielilor retail fata de aceeasi perioada a anului trecut si scaderea continua a cazurilor de faliment si de delincventa la plata creditelor", a declarat, in comunicat, directorul general al Bank of America, Brian Moynihan.

Venitul net al bancii, care exclude cheltuielile cu dobanzile, a scazut cu 16% in primul trimestru, la 26,8 miliarde de dolari, de la 31,9 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Provizioanele au scazut totodata puternic, de la 9,8 miliarde de dolari la 3,8 miliarde de dolari.

Citeste si:

Cheltuielile, exclusiv costurile cu dobanzi, au urcat cu 7,4%, de la 18,6 miliarde de dolari la 20,2 miliarde de dolari.

Rata creditelor neperformante a scazut de la 3,7% la 3,4%, iar soldul acestor active a coborat de la 35,9 miliarde de dolari la 31,6 miliarde de dolari.

Activele totale ale BofA valorau 2.338 miliarde de dolari la finele lunii martie, fata de 2.370 miliarde de dolari la sfarsitul anului trecut, respectiv 2.516 miliarde de dolari dupa primele trei luni din 2010.