Guvernul elen intentioneaza sa isi reduca participatiile la grupul de telecomunicatii OTE si la ATE Bank, ambele prezente in Romania, precum si la compania de jocuri de noroc OPAP, Public Power Corporation si Public Gas Corporation, potrivit programului bugetar multianual, scrie Mediafax.
Executivul anticipeaza ca in perioada 2011-2013 va obtine din privatizari 12-16,5 miliarde de euro, dintre care 2-4 miliarde euro in acest an, 5,5-7 miliarde euro in 2012 si 4,5-5,5 miliarde euro in 2013, relateaza AFP.

Potrivit programului, statul isi va reduce detinerea la Public Power Corp de la 51% la 34% in 2012, iar la Public Gas Corp la 34% in 2011.

In cazul OTE, se mentioneaza ca statul isi va reduce participatia de 20% in acest an.

Compania metalurgica LARGO va fi vanduta integral, in timp ce companiile furnizoare de apa vor ramane sub controlul statului, cu o participatie detinuta de investitorii privati.

In plus, in 2012 va fi cautat un investitor strategic pentru Hellenic Post.

Grecia urmeaza totodata sa isi reduca participatia la Hellenic Postbank si Agricultural Bank (ATE Bank) si sa vanda departamentul comercial al Fondului pentru Imprumuturi si Consemnatiuni.

Guvernul a anuntat extinderea unui contract de concesiune cu OPAP, pe un an, dar intentioneaza sa vanda participatia la aceasta companie in 2012, pentru a obtine "o suma semnificativa".

Statul elen va vinde si detinerile la cazinouri si va organiza o licitatie pentru loteria nationala.

In 2012, este prevazuta privatizarea organizatorului de curse de echitatie Horse Racing Organization.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri