Profitul net al Citigroup, a treia mare banca din SUA, a scazut cu 32% in primul trimestru, de la 4,43 miliarde de dolari in primele trei luni din 2010 la trei miliarde de dolari, declinul fiind mai mic decat anticipau analistii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Rezultatele peste asteptari au fost sustinute de reducerea provizioanelor si imbunatatirea rezultatelor diviziei de credite de consum.

Profitul de zece centi pe actiune a depasit castigul de noua centi estimat de cei 21 de analisti consultati de Bloomberg.

Grupul american a inregistrat in ianuarie-martie al cincilea trimestru consecutiv de crestere, dupa ce in 2008 si 2009 a avut pierderi cumulate de peste 29 miliarde de dolari. Rezultatele au permis directorului general, Vikram Pandit, sa reintroduca plata unui dividend de 1 cent pe titlu, incepand cu luna mai.

Actiunile bancii, care au crescut cu 43% anul trecut, se aflau la 15 aprilie in scadere cu 6,6% fata de inceputul anului.

Bank of America, cea mai mare banca din SUA dupa active, a raportat un profit de 2,05 miliarde de dolari pentru primul trimestru, in timp ce JPMorgan Chase, a doua mare institutie de credit a avut un castig de 5,56 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amenda de 6 MLD. $ pentru 6 mari banci pentru manipularea cursului