Dupa evaluarile tehnice care au fost facute saptamana trecuta, de catre expertii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene (BCe) si FMI, sefii delegatiilor se afla la Lisabona pentru a "asculta opiniile si argumentele tuturor partilor", a declarat un purtator de cuvant al delegatiei CE in capitala portugheza, citat de Mediafax.

Reprezentantul FMI, Poul Thomsen, si sefii delegatiilor CE si BCE, Jurgen Kroger si Rasmus Ruffer, s-au intalnit cu ministrul de Finante Fernando Teixeira dos Santos.

Ei urmeaza, marti, sa discute cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor, iar pe parcursul saptamanii se vor intalni si cu liderii partidelor politice.

Citeste si:

UE si FMI s-au declarat anterior ca vor ajuta Portugalia, posibil cu circa 80 de miliarde de euro, dar cu conditia adoptarii unui program strict de reforme.

In discutiile referitoare la viitorul program de austeritate vor fi implicate principalele partide politice portugheze, din cauza alagerilor generale anticipate care sunt programate pe 5 iulie.

Guvernul socialist si opozitia au anuntat saptamana trecuta ca au inceput negocieri in vederea unui compromis politic care sa permita Portugaliei sa se angajeze in programul de austeritate independent de rezultatul alegerilor.