Investitorii sunt tot mai convinsi ca Grecia va trebui sa renegocieze conditiile datoriilor publice, deoarece economia nu poate creste indeajuns de rapid pentru a sustine o datorie care ar putea ajunge la 160% din Produsul Intern Brut.

"Guvernul elen a realizat ca nu are alta cale decat sa accepte o restructurare usoara a datoriilor", a afirmat un oficial CE, citat de Eleftherotypia.
Ministrii greci au negat in repetate randuri ca guvernul ia in considerare scenariul restructurarii.

O solutie prin care poate fi evitata aceasta varianta ar fi ca Grecia sa primesca noi imprumuturi de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, insa este improbabila, a mentionat oficialul.

Citeste si:

Grecia a primit un credit de urgenta de 110 miliarde de euro de la partenerii din zona euro si FMI in primavara anului trecut pentru a-si consolida finantele pana in 2013, iar Atena s-a angajat ca in schimb sa implementeze reforme economice si sa reduca deficitul bugetar.

"Cu spread-uri asa de ridicate si cu o datorie de 1,5 ori mai mare decat PIB-ul, cred ca este o problema de timp pana la o restructurare ordonata", a adaugat sursa citata.

Afirmatiile oficialului vin dupa ce publicatia germana Die Welt a citat intr-un articol un ministru grec, caruia nu i s-a mentionat numele, care a declarat ca este doar o problema de timp pana cand Grecia va recurge la restructurarea datoriilor.