Profitul net al DuPont a crescut cu 27% in primul trimestru, la 1,43 miliarde de dolari, datorita vanzarilor ridicate de materiale electronice si solare, care au determinat grupul american sa-si imbunatateasca estimarile pentru restul anului, transmite Reuters, citat de Mediafax.

DuPont, un gigant al industriei chimice si unul dintre cei mai mari producatori de ingrasaminte la nivel mondial, a avut un profit de 1,13 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile grupului au urcat cu 18% in acelasi interval, la 10 miliarde de dolari.

DuPont a anuntat in luna ianuarie ca va cumpara producatorul danez de aditivi alimentari Danisco, pentru 5,9 miliarde de dolari, cu 25% mai mult fata de valoarea de piata a companiei din ziua anterioara anuntului.

Daca tranzactia se va finaliza, aproape jumatate din veniturile DuPont vor fi generate de operatiuni legate de industria alimentara.

Autoritatile chineze si-au dat recent avizul pentru tranzactie, necesar deoarece Danisco are numeroase active in tara. Acordul Chinei era ultimul necesar inainte ca actionarii companiilor sa poata vota intelegerea.

Directorul financiar al DuPont, Nick Fanandakis, a declarat pentru Reuters ca este increzator ca actionarii vor aproba acordul inainte de sfarsitul lunii aprilie.

Grupul si-a majorat prognoza de profit pentru acest an la 3,65-3,85 dolari pe actiune, de la 3,45-3,75 dolari pe actiune.

DuPont are afaceri in 70 de tari, acoperind o gama larga de sectoare ale economiei, printre care alimentatia, agricultura, electronica, comunicatiile, industria constructiilor si piata auto.

Gigantul american este prezent si in Romania, unde deruleaza activitati in domeniul agriculturii, prin divizia Pioneer, in sectorul pesticidelor, precum si in industria auto si cea a constructiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cercetatorii au transformat dioxidul de carbon din aer in metanol