Profitul net al producatorului de tigarete Philip Morris International (PMI) a crescut cu 13% in primul trimestru, de la 1,7 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 1,92 miliarde de dolari, a anuntat grupul american, prezent si in Romania.

Volumul livrarilor de tigarete a urcat la nivel global cu 1,6%, la 207,9 miliarde, potrivit Mediafax.

In Uniunea Europeana, volumul livrarilor a scazut cu 7,3% la 48,5 miliarde, ca urmare a declinului din state ca Grecia, Polonia sau Spania. Perntru regiunea Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, in care este inclusa Romania, volumul de tigarete a coborat cu 0,8% la 63,64 miliarde, trendul negativ, generat in mare parte de evenimentele din nordul Africii si Ucraina, fiind compensat de cresterea livrarilor in Algeria, Romania si Turcia.

In Romania, cresterea volumui de tigarete refelecta evolutia poitiva a pietei in general, ca rezultat al reducerii comertului ilicit, se arata in raportul financiar al PMI.

Pe piata asiatica, livrarile de tigarete au avansat cu 14%, la 72,1 miliarde, in timp ce in America Latina si Canada livrarile au scazut cu 5,5%, la 23,66 miliarde.

Veniturile producatorului de tigarete au urcat cu 6% in primele trei luni ale anului, de la 15,6 miliarde de dolari in ianuarie-martie anul trecut la 16,53 miliarde de dolari.

PMI detine in Romania o fabrica la Otopeni si exporta in principal in UE.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fumatorii, platiti sa se lase de tigari