Economia Marii Britanii a crescut cu 0,5% in primul trimestru, comparativ cu cele trei luni anterioare, una dintre cauzele evolutiei modeste fiind reducerea accentuata a activitatii din constructii, potrivit datelor Biroului National de Statistica din Insula, preluate de agentia Reuters, informeaza Mediafax.
In ultimele trei luni ale anului trecut Produsul Intern Brut a scazut cu 0,5%. Revenirea slaba a economiei va determina, probabil, Banca Angliei sa mentina dobanzile la actualele minime record timp de mai multe luni, noteaza Reuters.

"Activitatea de baza din economie stagneaza. Cresterea trimestriala de 0,5% nu inseamna decat recuperarea scaderii din ultimele trei luni ale anului trecut, cauzata de conditiile meteo dificile", a afirmat Vicky Redwood, analist la Capital Economics.

Biroul national de statistica apreciaza ca avansul nu reprezinta decat un efect aritmetic care urmeaza scaderii din ultimul trimestru al anului trecut. Revenirea economiei este mai slaba decat au anticipat banca centrala sau Biroul pentru Responsabilitate Bugetara si va incuraja, probabil, criticile opozitiei la adresa masurilor de austeritate implementate de guvern.

Activitatea din constructii s-a redus in primul trimestru cu 4,7%, cea mai slaba evolutie de dupa primele trei luni din 2009, cand Marea Britanie se confrunta cu o recesiune profunda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri