In ultimele trei luni ale anului trecut Produsul Intern Brut a scazut cu 0,5%. Revenirea slaba a economiei va determina, probabil, Banca Angliei sa mentina dobanzile la actualele minime record timp de mai multe luni, noteaza Reuters.

"Activitatea de baza din economie stagneaza. Cresterea trimestriala de 0,5% nu inseamna decat recuperarea scaderii din ultimele trei luni ale anului trecut, cauzata de conditiile meteo dificile", a afirmat Vicky Redwood, analist la Capital Economics.

Biroul national de statistica apreciaza ca avansul nu reprezinta decat un efect aritmetic care urmeaza scaderii din ultimul trimestru al anului trecut. Revenirea economiei este mai slaba decat au anticipat banca centrala sau Biroul pentru Responsabilitate Bugetara si va incuraja, probabil, criticile opozitiei la adresa masurilor de austeritate implementate de guvern.

Activitatea din constructii s-a redus in primul trimestru cu 4,7%, cea mai slaba evolutie de dupa primele trei luni din 2009, cand Marea Britanie se confrunta cu o recesiune profunda.