Rezultatul pentru primele trei luni este al doilea profit trimestrial ca valoare din istoria Deutsche Bank si a depasit estimarile analistilor, de 1,8 miliarde de euro.

Directorul general al bancii, Josef Ackermann, conteaza pe achizitii ca Deutsche Postbank si rezultatele operatiunilor de investment banking pentru a majora profitul operational inainte de taxe la zece miliarde de euro in acest an.

"Creditele de consum si administrarea activelor au avut rezultate foarte bune, sustinute de achizitii. Acum cred ca obiectivul pentru acest an chiar ar putea fi atins daca situatia economica ramane relativ buna", a afirmat Christian Hamann, analist la compania Hamburger Sparkasse.

Citeste si:

Profitul diviziei de imprumuturi de consum a urcat de peste patru ori, la nivelul record de 788 milioane de euro, beneficiind de o contributie de 221 milioane de euro a Postbank, achizitionata anul trecut.

Administrarea activelor si averii a revenit pe profit, cu un castig de 190 de milioane de euro in primul trimestru.

Veniturile nete ale Deutsche Bank au urcat cu 16% in primele trei luni, la 10,5 miliarde de euro. Veniturile nete ale celor mai mari sase banci din SUA au scazut in medie cu 13,3% in primul trimestru, potrivit datelor Bloomberg.