In primele trei luni ale anului trecut, castigul net a fost de 1,8 miliarde de euro.

"Variatiile cursurilor de schimb valutar au avut efecte pozitive asupra vanzarilor, efecte care reflecta in principal aprecierile yenului, dolarului, realului brazilian, dolarului australian si yuanului in raport cu euro", se arata in raportul financiar al Sanofi-Aventis pentru primele trei luni, conform Mediafax.

Vanzarile au scazut cu 5,2% in primul trimestru, la cursuri de schimb valutar constante. Excluzand incasarile din comercializarea vaccinurilor impotriva gripei A/H1N1, incasarile au avansat cu 0,1%.

Pe segmentul medicamentelor generice, vanzarile nete au crescut cu 16,9%, la 414 milioane de euro, in principal datorita cererii de pe pietele emergente si din SUA.

Citeste si:

Incasarile totale pe segmentul vaccinuri s-au redus cu 38%, la 602 milioane de euro.

Pe pietele emergente, vanzarile au scazut cu 2,6%, ritm ajustat la cursuri de schimb valutar constante, la 2,4 miliarde de euro. In Europa de Est si Turcia, indicatorul a coborat usor, cu 0,8%, la 663 milioane de euro.

Sanofi a anuntat ca integrarea Genzyme a inceput bine si ca va analiza intregul portofoliu de produse al companiei americane pentru a stabili prioritatea medicamentelor.