Statele Unite trebuie sa reformeze sistemul fiscal pentru a tine sub control datoria nationala si a proteja cresterea economica, a declarat secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, transmite Bloomberg.
"Americanii trebuie sa inteleaga ca deficitele conteaza si nu sunt numai rezultatul unor decizii de cheltuieli, dar si al unui sistem fiscal incorect si fragmentat", a afirmat Geithner, preluat de Mediafax.

Bugetul SUA trebuie sa devina mai sustenabil, astfel incat tara sa poata avea capacitatea "sa faca lucrurile esentiale", a spus seful Trezoreriei.

El a adaugat ca securitatea nationala si cresterea economica au nevoie ca bugetul sa se afle pe o baza mai ferma.

"Deficitele noastre sunt prea mari. Nu vor fi rezolvate prin crestere economica si, daca vor fi lasate nerezolvate, vor afecta in viitor ritmul de dezvoltare", a avertizat Geithner.

Presedintele Barack Obama a prezentat recent un plan de reducere a datoriilor Statelor Unite cu 4.000 de miliarde de dolari in urmatorii 12 ani, printr-o combinatie de reduceri ale cheltuielilor si de majorari de impozite.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri