Rata somajului din Uniunea Europeana (UE) s-a mentinut la 9,5% in luna martie, comparativ cu februarie, insa a scazut fata de perioada similara a anului trecut, cand indicatorul s-a situat la 9,7%, potrivit datelor Eurostat.
Biroul de statistica al Comisiei Europene estimeaza ca in luna martie numarul somerilor din UE s-a cifrat la 15,596 milioane, cu 10.000 mai mic decat in februarie, transmite Mediafax.

Cele mai reduse rate ale somajului au fost inregistrate in Olanda (4,2%), Austria (4,3%) si Luxemburg (4,5%). La polul opus, cea mai ridicata valoare a indicatorului se observa la Spania (20,7%).

Romania este prezenta in raportul Eurostat cu date din ultimul trimestru al anului trecut, cand rata somajului a fost de 7,4%.

Potrivit Agentiei Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, numarul somerilor a scazut in martie fata de luna anterioara cu peste 60.000, rata somajului ajungand la 5,92%, fata de 6,58% in februarie.

Numarul somerilor inregistrati in martie in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de 539.666, cu 60.642 mai putini fata de luna anterioara.

Eurostat noteaza ca datele privind ratele somajului din UE si statele comunitare sunt ajustate sezonier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri