Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat si poarta acum titlul de "preafericit", in cadrul ceremoniei de duminica dimineata de la Vatican, prezidata de actualul Papa Benedict al XVI-lea, in fata unei multimi de peste un milion de credinciosi, anunta Mediafax.ro.

Pe 19 decembrie 2009, Papa Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care valideaza miracolul atribuit predecesorului sau, fostul suveran pontif, potrivit 9AM.ro.

Gratie unei derogari papale de la norma in vigoare, ce impune un termen de asteptare de cinci ani dupa deces, procedura a fost initiata la doar doua luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea.

Aceasta exceptie se explica prin "reputatia impunatoare de sfant de care se bucura papa Ioan Paul al II-lea in timpul vietii, in momentul mortii sale si dupa moartea sa".Dupa beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea sa devina sfant, va fi nevoie ca un al doilea miracol sa ii fie atribuit.

Comisia a considerat ca fiind miraculoasa vindecarea de maladia Parkinson a calugaritei franceze Marie Simon-Pierre, o boala de care a suferit si Ioan Paul al II-lea, decedat pe 2 aprilie 2005, la varsta de 84 de ani.

Cititi mai multe despre subiectul zilei pe plan global pe site-ul de stiri 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
TOP 20 tari cu cele mai bune sisteme de sanatate