Bancile americane sunt investitii mai putin atractive comparativ cu inceputul acestui secol, din cauza profiturilor mai mici, a declarat miliardarul Warren Buffett, al carui fond, Berkshire Hathaway, este cel mai mare actionar al Wells Fargo si detine o participatie la U.S. Bancorp.

"Profitabilitatea bancilor din Statele Unite va fi considerabil mai mica, in perioada urmatoare, decat a fost la inceputul acestui secol", a afirmat Buffett, informeaza Mediafax.

Un motiv important va fi reducerea indatorarii, a spus Buffett sambata, la adunarea anuala a actionarilor organizata la Omaha, Nebraska.

"Este probabil un lucru bun pentru societate, dar nu si pentru banci, care se pot folosi inteligent de datorii", a spus Buffett.

In primul trimestru, veniturile celor mai mari sase banci americane au inregistrat cea mai mare scadere din ultimii trei ani, ca urmare a reducerii activitatilor de creditare si a comisioanelor.

Veniturile nete ale Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs si Morgan Stanley au scazut cu 13,3% in primele trei luni, fata de intervalul similar din 2010, ptorivit datelor obtinute de Bloomberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat de bogat era Warren Buffett la varsta ta?