Osama bin Laden, liderul Al Qaeda, organizatia terorista care a cauzat atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA, a murit saptamana trecuta in urma unui operatiuni in Pakistan, a declarat un oficial american, scrie portalul Yahoo News care citeaza agentia Associated Press.

SUA detin corpul acestuia, iar in curand este asteptata o declaratie a lui Barack Obama, presedintele american.

Potrivit CNN, Bin Laden (54 de ani) a fost omorat alaturi de mai multi membri ai familiei.

UPDATE 1: Vezi principalele declaratii ale presedintelui american, Barack Obama:

"Imaginile de pe 11 septembrie au ramas in istoria noastra, iar noi stim ca cele mai ingrozitoare imagini nu au fost vazute de catre lume. Aproape 3.000 de cetateni care ne-au lasat goluri in inima. In acea zi, indiferent de unde veneam eram uniti ca o familie americana. Am aflat in curand ca atacurile au fost comise Al-Qaeda, o organizatie terorista condusa de Osama bin Laden."

"In ultimii zece ani, datorita actiunilor eroice ale soldatilor am oprit atacurile teroriste si am capturat zeci de teroristi."

"La scurt timp dupa ce am devenit presedinte, am zis ca uciderea lui Bin Laden va deveni prioritatea razboiului, iar, in august anul trecut, mi s-au oferit informatii despre posibila locatie a lui Bin Laden si m-am intalnit cu echipa mea de securitate. "

"Am aflat suficiente detalii si astazi SUA a lansat o operatiune asupra acelei locatii. Soldatii au atacat locul, iar, dupa o lupta, l-au ucis pe Bin Laden si i-au luat trupul. Timp de doua decenii acesta a fost simbolul Al-Qaeda."

Moartea sa este un simbol al luptei noastre impotriva Al-Qaeda.

Moartea sa ar trebui intampinata de toti cei care iubesc pacea si demnitatea.

Dreptatea a fost facuta, in aceasta noapte s-a facut dreptate. Rezultatul de astazi este un simbolul hotararii poporului american, a maretiei noastre si arata ca poporul american poate face tot ceea ce isi propune.

Sursa foto: Wikipedia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si