Autoritatile de la Berlin il sprijina pe italianul Mario Draghi pentru presedintia Bancii Centrale Europene (BCE) in schimbul a doua functii cheie in finantele internationale, potrivit saptamanalului german Der Spiegel care va aparea luni, relateaza AFP, scrie Mediafax.
Jorg Asmussen, secretar de stat in Ministerul de Finante condus de Wolfgang Schauble, ar trebui sa primeasca presedintia comisiei economice si financiare a Uniunii Europene, insarcinata cu pregatirea reuniunilor Ecofin, care reuneste ministrii de Finante din UE, precum si cu intalnirile Eurogroup, al ministrilor de profil ai tarilor din zona euro.

Jens Weidmann, fost consilier al cancelarului german Angela Markel si presedinte al Bundesbank de la 1 mai, ar putea prelua presedintia Consiliului de stabilitate financiara (FSB), care trebuie sa identifice vulnerabilitatile sistemului financiar mondial si sa propuna masuri pentru eliminarea acestora, in G20.

In schimbul sustinerii lui Draghi, Berlinul vrea sa impuna si anumite puncte de vedere referitoare la mecanismul permanent de sustinere (ESM) a tarilor din zona euro, care trebuie negociate in iunie la Bruxelles.

Cotidianul german Bild a relatat, vineri, ca Merkel a decis sa il sprijine pe Draghi pentru preluarea presedintiei BCE, dar informatia nu a fost confirmata de purtatorul de cuvant al guvernului german.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri