Actiunile principalelor companii europene au debutat in crestere pe burse

Actiunile celor mai mari companii europene au deschis sedinta de tranzactionare de luni in crestere cu 0,4%, anuntarea mortii lui Osama bin Laden, liderul retelei teroriste al-Qaida, incurajand investitorii sa creada ca amenintarile globale s-ar putea reduce, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300, al actiunilor principalelor companii cotate la bursele din Europa, a avansat cu 0,4%, pana la ora 7:14 GMT. Indicele Euro STOXX 50, de referinta pentru titlurile celor mai mari companii din zona euro, a urcat cu 0,5%, scrie Mediafax.

"Este vorba despre o reactie psihologica si urmeaza sa vedem cat o sa dureze. Evolutia actiunilor este sprijinita si de rezultatele financiare bune raportate de companii. Totodata, in aceasta saptamana vor fi anuntate date economice importante care ar putea stabili directia burselor pe termen scurt", a afirmat Koen De Leus, analist la KBC Securities.

Bin Laden a fost ucis duminica in Pakistan dupa o interventie a fortelor americane, ceea ce pune capat unei vanatori de zece ani pentru cel care a regizat atacurile teroriste de pe 11 septembrie din SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri