Teva Pharmaceutical Industries a incheiat un acord de preluare a producatorului american de medicamente Cephalon, pentru aproape sapte miliarde de dolari, depasind oferta a companiei canadiene Valeant Pharmaceuticals International, transmite Reuters.
Oferta Teva, de 81,5 dolari pe actiune, este cu aproape 12% peste propunerea Valeant, de 73 de dolari pe actiune, anuntata de compania canadiana la sfarsitul lunii martie, scrie Mediafax.

Teva este cel mai mare producator de medicamente generice la nivel mondial, dar detine o pozitie puternica si in cazul medicamentelor vandute sub brand propriu.

Calmantele, somniferele si medicamentele oncologice ale Cephalon vor ajuta Teva sa isi reduca dependenta de Copaxone, produs folosit pentru tratarea sclerozei in placi, care este tot mai concurat.

Tranzactia nu depinde de obtinerea finantarii si urmeaza sa fie finalizata in trimestrul al treilea, au anuntat cele doua companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri