Veniturile grupului francez de utilitati GDF Suez, care detine Distrigaz Sud, au crescut cu 6,9% in primul trimestru, de la 23,8 miliarde de euro in urma cu un an la 25,5 miliarde de euro, sustinute de dezvoltarea puternica a operatiunilor internationale, transmite Reuters.

Profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) a avansat cu 6,1%, la 5,5 miliarde de euro, sustinut de preluarea, in februarie, a companiei International Power, din Marea Britanie, scrie Mediafax.

La sfarsitul lunii martie, grupul avea datorii nete de 39,9 miliarde de euro, in scadere cu 2,9 miliarde de euro fata de sfarsitul anului trecut, ca urmare a cresterii sustinute a fluxului de capital si a influentei pozitive a cursului valutar, de aproximativ 900 milioane de euro.

GDF Suez a anuntat ca mentine tintele financiare stabilite pentru acest an si pana in 2013, in conditii meteo medii si fara modificari substantiale ale reglementarilor, impozitelor si mediului macroeconomic.

Grupul are 215.000 de angajati la nivel mondial, iar anul trecut a obtinut venituri de 84,5 miliarde de euro.

GDF Suez, al doilea mare grup de utilitati la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata, dupa EDF, este listat la bursele din Bruxelles, Luxemburg si Paris.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri