Moartea liderului al-Qaida, Osama bin Laden, ar putea sustine increderea consumatorilor americani si ar putea accelera cresterea economica a Statelor Unite, a declarat ministrul de Finante francez, Christine Lagarde, citata de Reuters.

"Economia SUA este ca poporul american. Reactioneaza foarte rapid, pozitiv sau negativ. Nu m-ar surprinde daca acest eveniment ar determina o crestere a increderii", a spus Lagarde pentru postul de televiziune France 2, scrie Mediafax.

Anuntul privind eliminarea liderului al-Qaida a sprijinit aprecierea dolarului de la minimul ultimilor trei ani.

Moartea lui Osama va avea un impact pozitiv asupra burselor americane, a adaugat ministrul.

Bin Laden a fost impuscat de trupe speciale ale Fortelor Navale americane, dupa un raid desfasurat intr-o zona rezidentiala aflata la 50 de kilometri la nord de capitala Pakistanului, Islamabad.

Departamentul pentru Comert de la Washington a anuntat, la sfarsitul lui aprilie, ca avansul economic al Statelor Unite a incetinit peste asteptari in primul trimestru, de la 3,1% in ultimele trei luni din 2010 la 1,8%, dupa ce majorarea preturilor alimentelor si benzinei a afectat cheltuielile de consum. Analistii anticipau un avans economic de 2%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac armat la baza americana Pearl Harbor