Designerul francez Jean-Paul Gaultier va pierde controlul asupra propriei case de moda, care va trece sub "umbrela" grupului catalan de parfumuri si de articole prêt-à-porter Puig, scrie cotidianul Les Echos, citat de AFP.
Contactati de AFP, reprezentantii grupului Puig, al saptelea jucator mondial in domeniul parfumeriei, au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Casa Hermès, care detine 45% din actiunile casei Gaultier, nu a comentat aceste informatii, iar reprezentantii casei Gaultier nu au putut fi contactati, scrie Mediafax.

Casa Hermès va ceda cele 45 de procente pe care le detine din totalul actiunilor Gaultier, iar designerul francez, fondatorul marcii, isi va reduce participarea in propria marca de la 55% la 45%, in favoarea grupului Puig, care controleaza deja marcile Nina Ricci si Paco Rabanne.

"Hermès isi va vinde toate actiunile, iar designerul, in prezent actionarul majoritar, isi va reduce participarea cu aproximativ 10 procente, urmand sa ramana cu 45%", scrie cotidianul Les Echos, care citeaza o serie de surse.

Puig va detine astfel majoritatea actiunilor casei Gaultier si va sustine o eventuala majorare de capital in favoarea acesteia, sustine publicatia citata.

La randul ei, casa Hermès va primi din aceasta afacere cateva zeci de milioane de euro.

Operatiunea, care a fost prezentata saptamana trecuta in comitetul companiei lui Jean-Paul Gaultier si a fost avizata favorabil in unanimitate, urmeaza sa fie parafata printr-un contract ce va fi semnat in zilele urmatoare.

Designerul, care ar fi spus ca va sustine solutia investitorilor care vor asigura dezvoltarea casei pe plan international, doreste sa isi pastreze functia de director artistic al casei Gaultier, pe care a infiintat-o in urma cu 29 de ani.

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri