Contactati de AFP, reprezentantii grupului Puig, al saptelea jucator mondial in domeniul parfumeriei, au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Casa Hermès, care detine 45% din actiunile casei Gaultier, nu a comentat aceste informatii, iar reprezentantii casei Gaultier nu au putut fi contactati, scrie Mediafax.

Casa Hermès va ceda cele 45 de procente pe care le detine din totalul actiunilor Gaultier, iar designerul francez, fondatorul marcii, isi va reduce participarea in propria marca de la 55% la 45%, in favoarea grupului Puig, care controleaza deja marcile Nina Ricci si Paco Rabanne.

"Hermès isi va vinde toate actiunile, iar designerul, in prezent actionarul majoritar, isi va reduce participarea cu aproximativ 10 procente, urmand sa ramana cu 45%", scrie cotidianul Les Echos, care citeaza o serie de surse.

Puig va detine astfel majoritatea actiunilor casei Gaultier si va sustine o eventuala majorare de capital in favoarea acesteia, sustine publicatia citata.

Citeste si:

La randul ei, casa Hermès va primi din aceasta afacere cateva zeci de milioane de euro.

Operatiunea, care a fost prezentata saptamana trecuta in comitetul companiei lui Jean-Paul Gaultier si a fost avizata favorabil in unanimitate, urmeaza sa fie parafata printr-un contract ce va fi semnat in zilele urmatoare.

Designerul, care ar fi spus ca va sustine solutia investitorilor care vor asigura dezvoltarea casei pe plan international, doreste sa isi pastreze functia de director artistic al casei Gaultier, pe care a infiintat-o in urma cu 29 de ani.

Sursa foto: Wikipedia