Profitul Siemens a crescut cu 90% in perioada ianuarie-martie, al doilea trimestru al anului fiscal 2011, la 2,84 miliarde de euro, dupa ce grupul german a obtinut 1,5 miliarde de euro din vanzarea unei participatii intr-o companie mixta, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Mediafax.
Siemens a vandut 34% dintr-o companie mixta franco-germana, activa in domeniul nuclear, catre fostul partener Areva. Castigul, inainte de taxe, obtinut din aceasta tranzactie a majorat de peste doua ori profitul din operatiuni continue al grupului, la 3,2 miliarde de euro.

Rezultatul trimestrial al Siemens a fost sustinut de cererea ridicata pentru produsele grupului, in contextul investitiilor masive din China si alte state emergente in automatizarea industriei, ca raspuns la cresterea costurilor cu forta de munca.

Veniturile din trimestrul al doilea al anului fiscal au avansat cu 6%, la 17,7 miliarde de euro.

Grupul a majorat tinta de profit pentru acest an, anticipand un profit net din operatiuni continue de cel putin 7,5 miliarde de euro pentru anul financiar 2011, care se va incheia in septembrie.

Noua tinta de profit este cu 75% peste nivelul de anul trecut, in timp ce obiectivul anterior viza o crestere de 25-35%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri