Pierderile HeidelbergCement, producator german de materiale de constructii prezent si in Romania, s-au redus cu 26% in primul trimestru, la 120 milioane de euro, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 19%, la 2,6 miliarde de euro.
La nivel operational, grupul a trecut de la pierderi de 18 milioane de euro in ianuarie-martie 2010 la un profit de 60 milioane de euro, se arata in raportul financiar al HeidelbergCement pentru primul trimestru, informeaza Mediafax.

"Vremea favorabila constructiilor, revenirea activitatii dupa ninsorile puternice din decembrie si relansarea economica mai rapida decat s-a anticipat de pe pietele din vestul si nordul Europei, dar si din regiunea Europa Centrala si de Est si Asia, au dus la o crestere semnificativa a vanzarilor in volum pe toate segmentele de afaceri in primul trimestru", mentioneaza raportul.

Volumele de ciment si clinker comercializate in perioada analizata au avansat cu 14,4%, la 17,3 milioane de tone. Livrarile de agregate au crescut cu 15%, la 46,3 milioane de tone. Vanzarile de asfalt au urcat cu 16,7%, la 1,6 milioane de tone.

La sfarsitul primului trimestru, personalul producatorului de materiale de constructii totaliza 53.771 de angajati, comparativ cu 52.770 de persoane in perioada similara a anului trecut. Diferenta reflecta in principal majorarea numarului de salariati in Rusia si Africa.

Pentru regiunea Europa de Est - Asia, grupul a raportat cresterea cu 30% a volumelor de ciment, la 2,27 milioane de tone. Pe segmentul agregate, volumele s-au majorat cu 32%, la 2,23 milioane de tone. Cifra de afaceri in regiune a avansat cu 34%, la 187 milioane de euro.

Grupul mentioneaza ca in Romania si Ungaria conditiile de afaceri au continuat sa fie slabe, iar pentru aceste piete nu intrevede vreo schimbare a trendului in acest an.

HeidelbergCement detine in Romania companiile Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate.

Citeste si Seful Carpatcement: Cresterea brusca a TVA nu ar face decat sa genereze evaziune fiscala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri