Banca franceza Societe Generale, prezenta si in Romania prin BRD, a raportat pentru primul trimestru rezultate financiare sub estimarile analistilor, din cauza efectelor tubrulentelor sociale din Africa de Nord, transmite Reuters.
SocGen, a doua institutie de credit din Franta, este printre cele mai expuse banci europene pe pietele din Egipt si alte state nord-africane, unde activitatea economica a fost afectata sever la inceputul acestui an de o serie de revolte populare, cu un impact de 61% asupra profiturilor grupului pe segmentul international retail, informeaza Mediafax.

"Ne-am confruntat cu un impact al turbulentelor din Coasta de Fildes, Egipt si Tunisia", a declarat pentru CNBC directorul general al SocGen, Frederic Oudea, adaugand ca bancile inchise in perioada protestelor de strada au fost deja redeschise.

Actiunile Societe Generale au scazut cu 2,4% in dimineata zilei de joi pe bursa de la Paris, la 44,45 euro pe titlu. La acest pret, banca are o capitalizare de piata de 33,2 miliarde euro.

Profitul SocGen a scazut in primul trimestru cu 13,8%, la 916 milioane euro, in timp ce media estimarilor analistilor contactati de Reuters plasa rezultatul la 1,06 miliarde euro.

Veniturile au urcat usor, la 6,62 miliarde euro, sub asteptarile de 6,73 miliarde euro.

SocGen mentine tinta de profit net pentru 2012, de 6 miliarde euro, potrivit CNBC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri