Informatiile au alimentat zvonurile care sugereaza disensiuni la varful companiei si probleme cu planul de revenire lansat in 2009, transmite Reuters.

McCann va parasi Carrefour la numai 15 luni de la numire deoarece performantele grupului pe piata franceza nu sunt destul de bune, situatie care ridica semne de intrebare in legatura cu viitorul noilor hipermarketuri Carrefour Planet, proiect care sta la baza planului de revenire, informeaza Mediafax.

O sursa apropiata discutiilor a declarat ca McCann, fost manager Tesco, nu este de acord cu planurile de desprinfere a unor active de grup, promovate de actionarii Colony Capital si Groupe Arnault, insa neagreate de altii.

"Niciuna dintre aceste stiri nu este pozitiva in viziunea noastra si pune din nou sub semnul intrebarii strategia managementului si capacitatea de a executa planul de turnaround", potrivit unei note a analistilor Espirito Santo.

Citeste si:

Actiunile Carrefour, companie cu o prezenta substantiala si pe piata de retail din Romania, au scazut cu 1,8% in dimineata zilei de joi la bursa de la Paris, la 31,05 euro pe titlu, pret la care capitalizarea este de 22 miliarde euro.

Carrefour, al doilea retailer la nivel mondial dupa vanzari, depasit doar de Wal-Mart, a anuntat ca directorul general Lars Olofsson va prelua conducerea operationala a diviziei din Franta pana la numirea unui inlocuitor pentru McCann. Totodata, compania va continua planurile de diviziare din grup a lantului de magazine de tip discount Dia.

Vanzarile Carrefour in Romania au scazut cu 0,6% in primul trimestru, de la 269 milioane euro in perioada similara din 2010 la 267 milioane de euro. La nivel de grup, vanzarile au urcat cu aproape 4%, la 24,7 miliarde de euro.

Compania detine in Romania 35 de supermarketuri si 23 de hipermarketuri.