Consortiul Nabucco a amanat inceperea lucrarilor de constructie a gazoductului cu un an, pana in 2013, si data la care ar trebui sa aiba loc primele livrari de gaze naturale cu doi ani, pana in 2017, anunta Mediafax.
"Nabucco Gas Pipeline International GmbH anunta revizuirea calendarului proiectului Nabucco. Acesta se modifica ca rezultat direct al schimbarilor legate de calendarul aprovizionarilor cu gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu (...) Constructia este estimata sa demareze in 2013, in vederea alinierii calendarului Nabucco cu furnizorii de gaze naturale", se arata in comunicatul remis de consortiu.

Astfel, compania de proiect anticipeaza ca primele livrari de gaze naturale prin gazoduct vor avea loc in anul 2017.

Anterior, lucrarile de constructie ar fi trebuit sa inceapa in 2012, iar primul transport de gaze in 2015.

"Procesul de Open Season (prin care se determina nivelul cererii - n.r.) va fi demarat imediat ce vor exista indicii ferme ca angajamentele de aprovizionare cu gaze naturale sunt gata. Decizia finala de investire va fi luata in concordanta cu aceste aspecte. In momentul de fata ne asteptam ca primele livrari de gaze prin intermediul conductei sa fie facute in 2017", a declarat, in comunicat, directorul executiv al Nabucco Gas Pipeline International, Reinhard Mitschek.

Potrivit comunicatului, actionarii Nabucco califica negocierile cu furnizorii de gaze naturale drept "incurajatoare".

Conform proiectului Nabucco, gazoductul urmeaza sa transporte, 31 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an din regiunea Caspica la un hub din Austria, pe ruta Turcia - Bulgaria - Romania - Ungaria. Companiile partenere sunt Transgaz Medias, OMV ( Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) si RWE (Germania).

Costurile proiectului sunt evaluate oficial la 7,9 miliarde euro, in baza unui studiu de fezabilitate realizat in anul 2005, insa surse apopiate discutiilor au declarat joi pentru Reuters ca estimarea privind investitiile necesare a fost ridicata la 12-15 miliarde euro. Reprezentantii Nabucco au calificat aceasta informatie drept "o speculatie" si au aratat ca cifra este "inexacta".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri