Profitul net al asiguratorului American International Group (AIG) a scazut cu 85% in primul trimestru, la 269 de milioane de dolari, printre cauzele declinului numarandu-se costurile implicate de cererile de despagubire legate de seismele din Japonia si Noua Zeelanda, transmite Bloomberg.

Scaderea reflecta, de asemenea, cheltuieli efectuate pentru rambursarea ajutorului primit de la guvern, potrivit Mediafax.

Divizia de asigurari de proprietate si accident Chartis a inregistrat cheltuieli pentru despagubiri de 1,73 de miliarde de dolari in perioada analizata, fata de 501 milioane de dolari in intervalul similar al anului trecut. Din total, 1,3 miliarde de dolari reprezinta costuri legate de cutremurul si valurile tsunami care au lovit Japonia pe 11 martie.

Vanzarile unitatii au crescut de la 7,6 miliarde de dolari la 9,2 miliarde de dolari. Chartis a avut anul trecut o contributie de 49% la veniturile grupului, fata de 49% in 2009.

AIG a contabilizat castiguri de 1,9 miliarde de dolari din vanzarea a doua divizii japoneze de asigurari de viata si de 905 milioane de dolari din instrainarea unitatilor American Life Insurance si AIA Group.

AIG a finalizat in februarie vanzarea celor doua unitati de asigurari de viata din Japonia pentru 4,8 miliarde de dolari. Aproximativ doua milioane de dolari din castigurile obtinute din tranzactie au fost utilizate pentru consolidarea rezervelor Chartis.

Grupul a fost salvat de la faliment de guvern in 2008 cu ajutoare de 182,3 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
FOTO Hagibis a facut prapad in Japonia. Case daramate si diguri rupte