Premierul grec George Papandreou a negat ca Grecia ar fi pus problema iesirii din zona euro in dicutiile purtate vineri intre ministrii de Finante din cele mai mari economii din uniunea monetara, respingand astfel zvonurile aparute in presa, transmite Reuters.
Ministrii de Finante din cele mai mari economii din zona euro s-au intalnit vineri la Luxembourg pentru a discuta despre criza datoriilor din Grecia. La intalnire a participat si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, conform Mediafax.

Publicatia germana Spiegel Online a indicat ca guvernul elen a ridicat, in aceste discutii, problema iesirii din zona euro.

"Aceste scenarii sunt criminale. Nu a fost discutata nicio astfel de varianta, nici chiar la nivelul contactelor neoficiale. Fac apel la toata lumea, din Grecia si din strainatate, dar in special din UE, sa lase Grecia in pace sa-si faca treaba", a declarat Papandreou.

Unul dintre membrii consiliului guvernator al Bancii Centrale Europene, Erkki Liikanen, a negat la randul lui ca Grecia ar vrea sa iasa din zona euro, adaugand ca restructurarea datoriilor elene, de 327 de miliarde de euro, nu ar reprezenta o solutie pentru problemele Atenei.

"Nicio tara din zona euro nu vrea sa iasa din uniunea monetara", a afirmat Liikanen, care ocupa si functia de guvernator al bancii centrale finlandeze.

Grecia ramane hotarata sa stabilizeze situatia financiara si sa stimuleze cresterea economica, mentioneaza ministerul elen al Finantelor.

"Investitorii continua sa fie neincrezatori, dar ne-am programat urmatorii pasi pana in 2012. Astfel, ori accesam pietele, ori ne folosim de decizia recenta a Consiliului UE de a permite Fondului European de Stabilitate Financiara sa cumpere obligatiuni elene. Despre acestea s-a vorbit (la Luxembuourg - n.r.)", a precizat Papaconstantinou.

Surse apropiate situatiei au declarat ca la intalnire nu s-a pus problema extinderii termenelor de rambursare pentru ajutorul financiar primit de Grecia si nu s-a discutat despre noi conditii pentru acest ajutor.

"S-a dezbatut mult programul de ajustare economica al Greciei. A fost recunoscut progresul facut, dar s-a recunoscut, de asemenea, ca programul nu a schimbat atat cat s-a asteptat situatia increderii investitorilor", au spus sursele.

Jean-Claude Juncker, seful Eurogroup, a mentionat ca la intalnire s-a discutat despre Grecia si alte probleme economice internationale si a subliniat ca ideea ca Grecia sa iasa din zona euro este una "stupida".

Grecia a primit anul trecut un ajutor financiar de 110 miliarde de euro de la UE si Fondul Monetar International.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri