O eventuala oferta a Bursei americane de valori mobiliare Nasdaq Stock Market pentru cea britanica, London Stock Exchange (LSE), ar reprezenta o schimbare semnificativa de strategie. Nasdaq este interesata de preluarea LSE, dupa ce actionarii Bursei londoneze au respins o oferta in valoare de 2,7 miliarde dolari inaintata de banca australiana Macquarie. Eventuala preluare a LSE ar reprezenta o schimbare radicala de strategie pentru Nasdaq, care, la sfarsitul anilor 90, a infiintat Nasdaq Japonia, iar in 2001 a preluat Bursa paneuropeana Easdaq, devenita ulterior Nasdaq-Europe. Ambele investitii din strainatate s-au dovedit insa nerentabile.

Robert Greifeld, care a preluat functia de director executiv al Nasdaq in 2002, a decis retragerea de pe aceste piete, urmand ca activitatea Bursei sa se concentreze numai in SUA. Analistii avertizeaza ca una dintre problemele care ar putea aparea pentru Nasdaq, in cazul depunerii unei oferte pentru LSE, ar fi cea a pretului, avand in vedere ca Bursa americana a achizitionat, recent, platforma de tranzactionare Inet, pentru 934,5 milioane dolari. O alta problema dificila ar putea fi primirea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare a concurentei. Tranzactia ar necesita atatea aprobari, ca nu este vorba doar de o problema legata de pret, a spus David Easthope, analist la fima de consultanta Celent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri