Exporturile Statelor Unite au atins in martie un nou nivel record, de 172,7 miliarde de dolari, dar deficitul comercial a crescut peste asteptari, dupa ce pretul mare al petrolului a majorat importurile cu aproape 5%, potrivit datelor guvernamentale citate de Reuters.
Deficitul comercial a urcat la 48,2 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel atins dupa iunie 2010, de la 45,4 miliarde de dolari in februarie, arata Mediafax.

Analistii antiicpau un deficit comercial de 47 miliarde de dolari.

Exporturile au avansat cu 4,6%, la 172,7 miliarde de dolari, si au inregistrat cea mai mare crestere lunara dupa martie 1994.
Importurile au crescut cu 4,9%, la 220,8 miliarde de dolari, dupa ce pretul mediu al petrolului a atins 93,76 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel dupa cel din septembrie 2008.

China a anuntat marti o crestere de 30% a exporturilor in aprilie, fata de aceeasi luna a anului trecut, la nivelul record de 155,7 miliarde de dolari, generand un surplus comercial de 11,4 miliarde de dolari, de patru ori mai mare decat anticipau analistii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri