Analistii intervievati de Bloomberg anticipau vanzari de 4,29 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Profitul net, excluzand unele costuri, a urcat cu 13%, la 936 milioane de dolari, si a confirmat asteptarile analistilor.

Vanzarile de medicamente generice din Statele Unite, cea mai mare piata a grupului, au scazut pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 32%, din cauza unor probleme de productie si in lipsa unor produse noi.

Citeste si:

Pe piata nord-americana, veniturile au coborat cu 11%, la 2,06 miliarde de dolari, dupa ce compania a inchis o fabrica din Irvine, California, din cauza problemelor de calitate a produselor. Teva a redus productia la o unitate din Ierusalim, in urma unei scrisori de avertizare din partea autoritatilor de reglementare din SUA.

In Europa, veniturile au avansat cu 66%, la 1,34 miliarde de dolari, sustinute de includerea vanzarilor companiei Ratiopharm, cumparata de Teva in august anul trecut.

Teva a convenit saptamana trecuta preluarea companiei americane Cephalon, pentru 6,2 miliarde de dolari, in vederea reducerii dependentei de vanzarile Copaxone, medicament destinat tratarii sclerozei multiple, care a reprezentat 22% din vanzarile realizate in primul trimestru.