Lactalis, cel mai mare producator de lactate din Europa, a cumparat in martie o participatie de 29% la Parmalat si a oferit luna trecuta 3,4 miliarde de euro pentru restul companiei, in vederea formarii celui mai mare grup de profil la nivel mondial, scrie Mediafax.

Grupul francez a anuntat in martie ca achizitioneaza 15,3% din actiunile Parmalat de la trei fonduri de investitii, pentru 744 milioane de euro, si a ajuns astfel la o participatie de 29% la compania italiana.

Intesa Sanpaolo si divizia din Italia a Societe Generale au fost incluse in investigatie pentru ca nu au prevenit comportamentul ilegal al angajatilor, a spus sursa.

Intre patru persoane anchetate se afla Fabio Cane, seful proiectelor speciale si al operatiunilor cu actiuni la divizia de investment banking a Intesa Sanpaolo, si sotia sa, Patrizia Micucci, sefa operatiunilor de investment banking din Italia ale Societe Generale.

Ancheta ii vizeaza si pe presedintele bancii franco-americane Lazard in Italia, Carlo Salvatori, si pe Massimo Rossi, reprezentantul a trei fonduri de investitii care au detinut actiuni Parmalat.

Cane este investigat pentru folosirea de informatii confidentiale, iar ceilalti pentru manipularea pietei.

Reprezentantii Intesa Sanpaolo au refuzat sa comenteze.