Spania inregistreaza progrese in stabilizarea finantelor tarii, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, adaugand ca respectarea tintei de deficit bugetar de 3% in 2013 este esentiala pentru pastrarea credibilitatii, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Masurile adoptate de Spania in domeniile fiscal si bancar au protejat statul de criza datoriilor suverane careia i-au cazut victime Grecia, Irlanda si Portugalia.

"Guvernul a fost convingator pe partea fiscala. Masurile trebuie continuate, iar tinta de deficit de 3% pentru anul 2013 este esentiala pentru credibilitate", a spus Trichet (foto) intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais.

Presedintele BCE, care va parasi postul la sfarsitul lunii octombrie, a reiterat opozitia institutiei la o restructurare a datoriilor Greciei, despre care membri din conducerea bancii au avertizat ca ar putea declansa, pentru sistemul financiar, consecinte asemanatoare prabusirii Lehman Brothers.

Oficialul a calificat ca "absurda" posibilitatea iesirii Greciei din zona euro.

In privinta situatiei economice, seful BCE a evidentiat datele peste asteptari anuntate, vineri, pentru Uniunea Europeana si zona euro, dar si declinul pretului petrolului, care reduce presiunile inflationiste.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si