Companiile americane Nasdaq OMX Group si IntercontinentalExchange (ICE) isi retrag oferta pentru operatorul bursier rival NYSE Euronext, dupa ce a devenit clar ca o astfel de tranzactie nu ar fi aprobata de autoritatile antitrust din SUA, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Anuntul a cauzat o scadere de 11% a actiunilor NYSE Euronext in perioada de pretranzactionare, care precede deschiderea bursei din SUA.

Nasdaq si ICE au inaintat prima oferta de preluare a NYSE Euronext, companie care opereaza si bursa de la New York, la 1 aprilie, incercand sa impiedice o fuziune a acesteia cu rivalii de la Deutsche Boerse, tranzactie estimata la 10,2 miliarde de dolari la momentul anuntului, in februarie.

Fuziunea NYSE-Deutsche Boerse trebuie sa obtina, de asemenea, acordul autoritatilor antitrust din Europa si SUA.

Nasdaq si ICE au anuntat la inceputul lunii mai ca vor transmite o oferta direct actionarilor NYSE, dupa ce conducerea companiei a respins o oferta nesolicitata de 11,1 miliarde de dolari, preferand intelegerea cu Deutsche Boerse.

Nasdaq viza preluarea operatiunilor bursiere ale NYSE, iar ICE activitatile din domeniul derivatelor.

O astfel de tranzactie ar fi oferit Nasdaq si NYSE un control aproape total asupra listarilor in SUA, noteaza Reuters, situatie care, au avertizat analistii, nu va fi aprobata de autoritatile americane.

NYSE Euronext a fost infiintata in 2007, dupa ce NYSE a preluat a doua mare platoforma bursiera din Europa. In prezent, compania opereaza burse la Amsterdam, Lisabona, Paris si Bruxelles, respectiv platforma Liffe, a doua piata pentru derivate din Europa.

In plus, compania detine trei burse din SUA, NYSE Arca, NYSE Amex si New York Stock Exchange, dar si alte platforme de tranzactionare.

Nasdaq OMX opereaza piata electronica NASDAQ de la New York si al mai multe burse din SUA si nordul Europei, in timp ce ICE detine o importanta platforma online de tranzactionare a contractelor futures cu marfuri, energie si instrumente financiare derivate in Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri