Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea, informeaza Mediafax.
Judecatoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la aeroport.

Procurorii americani cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii doreau eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari si mutarea temporara la fiica sa, care locuieste la New York.

"Exista informatii conform carora a avut o conduita similara in cel putin un alt caz", a argumentat procurorul in instanta.

Avocatul apararii a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru.

"S-a grabit pentru a merge sa ia masa cu o persoana care poate confirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman in fata judecatoarei Melissa Jackson.

Benjamin Brafman s-a declarat "dezamagit" de hotararea judecatoarei de mentinere a clientului sau in detentie, afirmand ca "lupta abia incepe".

"Credem in nevinovatia domnului Strauss-Kahn. Cerem sa i se recunoasca prezumtia de nevinovatie", a spus avocatul.

Urmatoarea audiere in procesul intentat directorului FMI a fost fixata pe 20 mai.

In paralel, FMI a comunicat ca Strauss-Kahn a platit sambata cazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari. "Din ceea ce stiu, tariful camerei a fost de 525 de dolari si a fost o calatorie privata a directorului general", a declarat William Murray, purtatorul de cuvant al FMI.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile care i se aduc. Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sambata la New York, fiind acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce o camerista l-a denuntat.

Alibiul lui DSK: Fiica sa

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn ar fi reconstituit programul acestuia de sambata, ziua in care a fost arestat la New York, si ar fi constatat ca acesta ar fi parasit hotelul cu o ora inaintea agresiunii sexuale asupra cameristei, relateaza editia electronica a Le Figaro.

Strauss-Kahn ar fi parasit hotelul Sofitel la pranz, "respectiv cu o ora inainte de a avea loc agresiunea asupra cameristei", afirma postul de radio RMC, citat de cotidian.

El ar fi luat pranzul cu fiica sa intr-un restaurant, apoi ar fi mers direct la aeroport. Strauss-Khan si-ar fi dat seama atunci ca si-a uitat unul dintre telefoanele mobile si ar fi sunat la hotel. Acest apel le-ar fi permis politistilor sa il localizeze.

De altfel, tot potrivit apararii, atunci cand s-au aplecat asupra cazului presupusei victime, "avocatii ar fi fost surprinsi, in timpul audierii, sa vada sosind o tanara atat de putin seducatoare", afirma postul de radio.

O noua plangere


Scriitoarea si jurnalista franceza Tristane Banon, care afirma ca a fost agresata sexual in 2002 de Dominique Strauss-Kahn, "intentioneaza sa depuna plangere", a anuntat luni avocatul ei, David Koubbi, citat de AFP.

"Intentioneaza sa depuna plangere. Lucrez cu ea", a declarat Koubbi, referindu-se la clienta sa.

Tristane Banon, o scriitoare si jurnalista in varsta de 31 de ani, a povestit in februarie 2007, intr-o emisiune televizata, ca a fost agresata sexual de Strauss-Kahn. Numele actualului director al FMI a fost cenzurat insa in timpul difuzarii emisiunii.

In perioada respectiva, "Tristane a fost descurajata sa depuna plangere de mama sa", Anne Mansouret, consilier regional (din cadrul Partidului Socialist) pentru vestul Frantei, potrivit lui Koubbi.

Sursa foto: Agerpres


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri