Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea.

Judecatoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la aeroport.
Procurorii americani cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii doreau eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari si mutarea temporara la fiica sa, care locuieste la New York.

"Exista informatii conform carora a avut o conduita similara in cel putin un alt caz", a argumentat procurorul in instanta.

Avocatul apararii a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru.
"S-a grabit pentru a merge sa ia masa cu o persoana care poate confirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman in fata judecatoarei Melissa Jackson.

Benjamin Brafman s-a declarat "dezamagit" de hotararea judecatoarei de mentinere a clientului sau in detentie, afirmand ca "lupta abia incepe".
"Credem in nevinovatia domnului Strauss-Kahn. Cerem sa i se recunoasca prezumtia de nevinovatie", a spus avocatul.

In acest context, FMI are nevoie de o solutie rapida privind conducerea, deoarece arestarea sefului institutiei, Dominique Strauss-Kahn, nu trebuie sa creeze un vid de putere in timpul eforturilor de stabilizare a crizei datoriilor din Europa.

Caricatura a fost realizata pentru wall-street.ro de catre Nic Moldoveanu, ejungla.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Teodorovici, de neclintit dupa intalnirea cu reprezentantii FMI