Profitul din operatiuni continue al Wal-Mart, cel mai mare retailer la nivel mondial, a crescut cu 3,8% in primul trimestru, incheiat la 30 aprilie, de la 3,3 miliarde de dolari anul trecut la 3,4 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile, sustinut de operatiunile din afara Statelor Unite, transmite Mediafax.
Castigul pe actiune a fost de 98 de centi in primul trimestru, fata de 95 de centi, cat estimau analistii consultati de Reuters.

Vanzarile au avansat cu 4,4%, la 103,4 miliarde de dolari, in timp ce analistii de pe Wall Street anticipau 102,9 miliarde de dolari.

Magazinele din Statele Unite deschise de mai bine de un an au inregistrat un declin de 1,1% al vanzarilor, usor mai bine decat scaderea de 1,3% prognozata de analisti.

"Recunoastem ca avem inca multe de facut iar cresterea vanzarilor in termeni comparabili este cea mai mare prioritate pentru mine si intreaga echipa Wal-Mart", a afirmat, intr-un comunicat, directorul general al grupului, Mike Duke.

Wal-Mart se asteapta la un profit de 1,05-1,1 dolari pe actiune pentru trimestrul al doilea, in urcare de la 97 de centi in urma cu un an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri