Veniturile au crescut cu 5% in perioada analizata, la 15,7 miliarde de dolari, iar profitul operational s-a dublat, la 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui raport prezentat de compania americana.

Dell si-a imbunatatit estimarile privind profitul operational in anul fiscal 2011-2012, anticipand vanzari solide la inceputul urmatorului an scolar si cheltuieli guvernamentale pentru tehnologie, transmite Reuters.

Compania anticipeaza ca afacerile cu sectorul public din Statele Unite vor fi sustinute de cheltuieli mai mari din partea administratiilor statale si locale, inclusiv pentru sectorul educatiei.

Rezultatele Dell au fost bine primite de investitori, actiunile companiei urcand cu 5% in prelungirea sesiunii de tranzactionare de marti pe bursa de la New York.

Hewlett-Packard, cel mai mare producator de PC-uri si rivalul traditional al Dell, a dezamagit investitorii la inceputul acestei saptamani prin taierea estimarilor privind profitul. Actiunile HP au scazut marti cu peste 7%.

Citeste si:

Computerele personale continua sa fie principalul business al Dell, insa compania incearca sa-si diversifice operatiunile generatoare de venituri, in special in contextul cererii tot mai reduse din partea consumatorilor.

Dell vrea sa-si consolideze pozitia pe piata echipamentelor pentru centre de date si sa se afime in zona gadget-urilor mobile. Piata smartphone-urilor si tabletelor este in plin boom si ofera marje de profit foarte ridicate, dezavantajul fiind competitia foarte dura.

Directorul financiar al companiei, Brian Gladden, a declarat ca vanzarile retail de PC-uri au fost sub estimarile companiei in primele trei luni ale anului, in principal din cauza popularitatii tabletelor.

Pe ansamblul intregului an fiscal incheiat la 31 martie, veniturile Dell au crescut cu 16%, la 61,5 miliarde de dolari, iar profitul net s-a majorat cu 84%, la 2,6 miliarde de dolari.