Dominique Strauss-Kahn a demisionat din functia de director general al Fondului Monetar International (FMI) si a afirmat intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie ca este nevinovat de faptele de agresiune sexuala pentru care este incarcerat, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Dominique Strauss-Kahn a informat astazi consiliul de administratie al Fondului Monetar International in legatura cu intentia sa de a demisiona din functia de director general cu efect imediat", a declarat institutia intr-un comunicat publicat cu putin timp dupa miezul noptii (07:00 ora Romaniei).

FMI a adaugat si o scrisoare in care Strauss-Kahn isi explica motivele.

"Cu o infinita tristete ma simt constrans, astazi, sa prezint consiliului de administratie demisia mea din functia de director general al FMI", a scris el in aceasta scrisoare.

"Tin sa spun ca neg cu cea mai mare fermitate posibila toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Vreau sa protejez aceasta institutie pe care am servit-o cu onoare si devotament, si in special vreau sa imi consacru toata forta, tot timpul si toata energia pentru a-mi dovedi nevinovatia", a adaugat el.

Strauss-Kahn a preluat functia in noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sambata, el a fost arestat la bordul unui avion pe aeroportul din New York, o camerista a hotelului in care isi petrecuse noaptea acuzandu-l ca a agresat-o sexual si ca a incercat sa o violeze.

Avocatii sai au depus miercuri o cerere de eliberare, la doua zile dupa ce o judecatoare a ordonat incarcerarea sa.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Numărul copiilor născuţi din Japonia, în 2019, a fost la cel mai redus nivel
Setari Cookie-uri