Compania Tokyo Electric Power a inregistrat pierderi nete de 15,28 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat in luna martie, aceasta fiind cea mai mare pierdere anuala a unei companii japoneze din afara sectorului financiar din toate timpurile, potrivit cotidianului Wall Street Journal.
Reprezentantii operatorului uzinei nucleare de la Fukushima, grav avariata in urma cutremurului din 11 martie, au anuntat ca presedintele Masataka Shimizu se va retrage de la conducerea companiei. Functia sa va fi preluata de actualul director executiv , Toshio Nishizawa.

Masurile luate de compania nipona in gestionarea dezastrului de la centrala Fukushima Daiichi au fost aspru criticate de opinia publica din Japonia, ceea ce a determinat autoritatile sa propuna un plan de salvare extensiv.

Reprezentantii companiei au anuntat o “deteriorare semnificativa” a situatiei financiare, care “ridica semne de intrebare in legatura cu abilitatea operatorului de a-si continua activitatea”.

Tepco se confrunta si cu pierderi operationale majore, in incercarea de a inchide cele patru reactoare ale centralei nucleare de la Fukushima in siguranta. In plus, pretul combustibililor fosili se va majora din cauza cresterii consumului la centralele electrice traditionale detinute de companie, care vor trebui sa preia nevoile populatiei.

Tepco a inregistrat profituri operationale de 4,89 miliarde dolari in anul fiscal incheiat in luna martie, in crestere cu 41% fata de anul precedent, cu venituri totale de 65,8 miliarde dolari, in crestere cu 7% fata de anul fiscal anterior.

Refacerea reactoarelor de la centrala nucleara Fukushima Daiichi ar putea dura pana la trei decenii, in timp ce costurile pe care le-ar suporta operatorul Tokyo Electric (TEPCO) s-ar ridica la peste 1.000 miliarde yeni (12 miliarde dolari).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri