Commerzbank isi va majora capitalul cu 5,3 miliarde euro prin emiterea a 2,44 miliarde de actiuni noi la un pret de 2,18 euro pe titlu, cu 45% mai mic decat cotatia de la finalul sedintei de vineri de pe bursa de la Frankfurt, transmite Reuters.
Fondurile astfel obtinute vor fi folosite pentru restituirea unei portiuni din ajutorul de stat primit in timpul crizei de la guvernul german, potrivit unui comunicat transmis de a doua mare banca din Germania, anunta Mediafax.

Emisiunea de actiuni face parte dintr-o serie de masuri prin care Commerzbank spera sa returneze, pana in luna iunie, 14,3 miliarde euro din ajutorul de stat de 16,2 miliarde euro investit in banca in timpul crizei.

Institutia de credit ar scapa astfel de anumite masuri de control impuse de guvern, precum plafonarea bonusurilor.

Actiunile Commerzbank au scazut cu circa 12% de la inceputul lunii mai.

Germania a preluat 25% din actiunile Commerzbank in timpul crizei in schimbul ajutorului de stat. Totodata, statul a investit in asa-numite "participatii mute", o forma de capital fara drept de vot.

Perioada de subscriere a operatiunii va fi intre 24 mai si 6 iunie, iar noile actiuni vor intra la tranzactionare pe 7 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri