Concluziile sondajelor efectuate in randul unui numar mare de manageri ai firmelor si companiilor reprezinta un motiv de ingrijorare pentru guverne, deoarece performanta economica a Frantei si Germaniei continua sa fie pe alta lungime de unda, mult mai solida decat in statele de la "periferia" zonei euro, transmite Reuters.

Totusi, cresterea mai estompata a preturilor in aceasta luna reprezinta un factor pozitiv.

"Cresterea a incetinit in Franta si Germania, dar depaseste cu mult ceea ce vedem in erstul regiunii, unde economia a incetinit aproape pana la stagnare. Este un semnal cu adevarat dezamagitor", a decalrat analistul Markit Chris Williamson.

Citeste si:

Indicele Markit al sectorului serviciilor din zona euro a scazut in aprilie la cel mai redus nivel din decembrie, sub estimarile analistilor, insa s-a mentinut pentru a 21-a luna consecutiv peste pragul care desparte cresterea economica de contractie.

Optimismul in randul firmelor din sectorul serviciilor a atins cel mai redus nivel din iulie 2009, insa angajarile au continuat sa creasca, chiar daca intr-un ritm mai redus decat in luna aprilie.