Activitatea economica din sectorul serviciilor din zona euro a incetinit peste estimari in luna mai, indicand o crestere economica mai modesta in trimestrul al doilea, in timp ce industria a franat productia din cauza scaderii comenzilor noi, potrivit unor sondaje PMI prezentate de Markit, potrivit Mediafax.
Concluziile sondajelor efectuate in randul unui numar mare de manageri ai firmelor si companiilor reprezinta un motiv de ingrijorare pentru guverne, deoarece performanta economica a Frantei si Germaniei continua sa fie pe alta lungime de unda, mult mai solida decat in statele de la "periferia" zonei euro, transmite Reuters.

Totusi, cresterea mai estompata a preturilor in aceasta luna reprezinta un factor pozitiv.

"Cresterea a incetinit in Franta si Germania, dar depaseste cu mult ceea ce vedem in erstul regiunii, unde economia a incetinit aproape pana la stagnare. Este un semnal cu adevarat dezamagitor", a decalrat analistul Markit Chris Williamson.

Indicele Markit al sectorului serviciilor din zona euro a scazut in aprilie la cel mai redus nivel din decembrie, sub estimarile analistilor, insa s-a mentinut pentru a 21-a luna consecutiv peste pragul care desparte cresterea economica de contractie.

Optimismul in randul firmelor din sectorul serviciilor a atins cel mai redus nivel din iulie 2009, insa angajarile au continuat sa creasca, chiar daca intr-un ritm mai redus decat in luna aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri